Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, набирал жени с цел проституиране

13.09.2018 12:53

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, набирал жени с цел проституиране. Обвинението срещу И.П. е за това, че през периода от септември 2015 г до 14.01.2016 г. в гр.Плевен мотивирал три отделни лица – жени /на възраст 32, 33 и 21 години/, с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им – престъпление по чл.159а от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години и „глоба” от 3000 лева до 12 000 лева.

В края на лятото на 2015 г. обвиняемият и една от пострадалите се сближили, като той започнал да я убеждава да започне да проституира. Казал и, че той ще се погрижи за нея, че ще наеме подходящо жилище, че ще оповести дейността и и ще осигури клиенти, че от това се изкарват „добри пари” и че ще делят приходите, а той от своя страна ще и осигури закрила. След като жената се съгласила, чрез обяви в сайтове за запознанства, за масажи, за компания и ескорт и др. подобни, обвиняемият оповестил дейността и извършване на „сексуални услуги”. Наел и жилище за това. Предоставил и множество мобилни телефони и СИМ карти на които да контактуват и на които да получава обаждания от „клиенти”. Установили начин на работа, при който в тетрадки и тефтери да записва клиентите, получената сума и името си.

По същото време приближени до обвиняемият били и другите две пострадали, които също били убедени и мотивирани от него да извършват „сексуални услуги” срещу заплащане. И.П. „популяризирал” дейността им чрез обяви в Интернет сайтове за запознанства, за масажи, за „ескорт и компания”, също им предоставил мобилни телефони и СИМ карти, на които да получават обаждания от клиенти и им наел жилище в Плевен.

Обвиняемият е с наложени мерки за неотклонение – „подписка” и „забрана за напускане пределите на Р. България”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: