Темата за водоснабдяването на Червен бряг бе коментирана на заседанието на Асоциацията по ВиК

10.09.2018 17:39

На свое редовно заседание Асоциацията по ВиК, председателствана от областния управител Мирослав Петров, разгледа и одобри Допълнително споразумение към Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги за присъединяване на Община Кнежа към обособената територия на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен“. Допълнителното споразумение бе подписано от Председателя на Асоциацията по ВиК – Плевен, Мирослав Петров и Управителя на ВиК оператора, Митко Спасов. Документът влиза в сила от датата на подписването му, а „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – гр. Плевен следва да започне обслужване на територията на община Кнежа от 01.01.2019г. Чрез това Допълнително споразумение обособената територия на Асоциация по ВиК – Плевен е изцяло консолидирана.
В рамките на заседанието на ВиК Асоциацията бе разгледан и съгласуван “Бизнес план 2017-2021г.“ на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен. Във връзка с това и на основание чл.6.4. от Договора, ВиК операторът на обособената територия – „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Плевен – е изготвил и предоставил чрез писмо с вх. № АВК-14-5/30.07.2018г. за съгласуване от страна на Асоциацията чрез Общото събрание своя Бизнес план, който обхваща новата цялостна територия на Асоциацията и целия период на Договора. Бизнес планът бе одобрен и съгласуван от Общото събрание на Асоциацията.
В точка разни бе дискутирана и темата за водоснабдяването на Община Червен бряг. „Има воля и визия на държавно ниво за решаване на въпроса с водоснабдяването от Златна Панега, който касае областите Плевен и Ловеч. Търси се най-доброто решение за хората от населените места, ползващи вода от този водоизточник”, каза областният управител Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: