Изправят пред Съда в Плевен двама непълнолетни, ограбили възрастен мъж

10.09.2018 14:33

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу две 16-годишни момчета за извършен грабеж на чанта от възрастен мъж. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Н. А. и Д. М.  е за това, че на 19.06.2018 г. в гр. Плевен, като непълнолетни, но като могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си, в съучастие, отнели чужди движими вещи: мъжка кожена чанта, портфейл, 8 бр. секретни ключа, лекарства и сумата от 800 лв. или вещи на обща стойност 924 лв. от владението на Д.Д., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила. Престъпление по чл. 198, вр. чл. 63, вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемите били съученици и приятели. На 19.06.2018 г. били на училище, като присъствали само в два от учебните часове. След като напуснали района на учебното заведение, разговаряйки помежду си, решили да отнемат чанта на случаен минувач и така да набавят за себе си парични средства. Докато се движели по ул. „Бяло море“ забелязали възрастен мъж /75 години/, който носел в лявата си ръка кожена чанта.  Обвиняемите се приближили пострадалия от към гърба му и когато се изравнили с него хванал чантата и със сила я изтръгнал от ръцете му, след което избягали.  Малко по-късно извадили от портмонето сумата от 360 лв. и си ги поделили, а чантата с намиращите се в нея вещи захвърлили.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: