Осигурени са нужните 4.8 млн. лв. за ремонт на пътя от Милковица до Черковица

05.09.2018 17:29

Какво се случва с осигурените финансови средства за рехабилитация на републикански път PVN II-11 в участъка от с. Милковица – Долни Вит – с. Сомовит до разклона за Никопол при с. Черковица и кога ще бъде завършен неговият ремонт. Тези въпроси зададе на министър Николай Нанков днес от парламентарната трибуна плевенският депутат от БСП Васил Антонов. Той припомни и неговото категорично обещание, дадено му на 23 май, че от 28 май ще стартира цялостният ремонт на тази отсечка, което не бе спазено. Лошите метереологични условия в област Плевен през месеците юни и юли са били виновни за нереализираните ремонтни дейности, като пътят ще е готов до края на тази година, е отговорил министър Нанков.

В късния следобед на днешния ден от Областно пътно управление – Плевен е постъпила информация, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е подписала и осигурила пълната сума от 4 800 000 лева за цялостен ремонт на трасето.

Удовлетворен съм от крайния резултат и решаването на един от най-тежките проблеми на пътната инфраструктура в Плевенска област, сподели Васил Антонов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: