Военни от Белене участваха в сбор по водолазна подготовка

04.09.2018 12:55

Сбор по водолазна подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски за работа на море и потвърждаване/придобиване на основни водолазни квалификации се проведе във военно формирование 54950 – Бургас. В сбора взеха участие военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна.

Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на сбора по водолазна подготовка бе капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания старши лейтенант Димитър Маринов от състава на в.ф. 28880 – Белене.

В продължение на две седмици военнослужещите отработваха въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни инженерни работи, начини и способи за разузнаване за наличие на препятствия на водни прегради, практическо действие по търсене и изваждане на снаряди и други видове боеприпаси, разузнаване, обозначение и извличане, както и способи за устройване на проходи в подводни заграждения и способи за взривяване на обекти под вода, търсене на потънали предмети и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на инструктор водолаз от военно формирование 54950.

През последните два дни военнослужещите показаха и успешно защитиха своите знания и умения в теоретичен и практически изпит пред водолазно-квалификационна комисия от военно формирование 54950 – Бургас за потвърждаване на основни водолазни квалификации, допускане до водолазни спускания, ръководство и медицинско осигуряване на водолазните спускания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: