В Левски вземат мерки във връзка с опасността от африканска чума по свинете

04.09.2018 13:43

Във връзка с опасността от африканска чума по свинете и провеждането на разяснителна кампания за недопускане на разпространението и в Община Левски се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия с председател зам.-кмета на Община Левски Кольо Домеников. С оглед по-добра координация и взаимодействие на институциите в заседанието участва кметът на общината Любка Александрова.
Д-р Димитър Владимиров – официалният ветеринарен лекар на община Левски, информира за произхода на заболяването, актуалната епизоотична обстановка, начините за заразяване и мерки за недопускане. Членовете на епизиотичната комисия, сред които са и кметове на кметства в общината – Градище, Изгрев, Трънчовица, Аспарухово, споделиха тревогата на хората в селата. Коментирани бяха възможните източници на зараза, сред които и кланици, отговорностите на институциите и начините за превенция.
Брошура с конкретни мерки и съвети към стопаните ще бъде разпространена, реши комисията, за да се предотврати заразяването и се намали риска от загуби на стопаните.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: