Задават се тежки времена за плевенските дрифтъри около зала Балканстрой

03.09.2018 16:54

Тежки дни идат за плевенските дрифтъри. Едно от любимите техни места за въртене на гуми – площадката пред и около зала Балканстрой – ще бъде набраздено от неравности, които не позволяват на пишман-каскадьорите да демонстрират върховни, според тях най-вече, шофьорски умения с евтини западни коли в късните вечерни часове.


На днешната оперативка в Общината управителят на общинската фирма „Инжстрой“ инж. Богословов информира, че по предписание на органите на реда в това пространство асфалта ще бъде фрезован на определени места с цел ограничаване скоростта на дрифтърите.
Оказа се, че пътят към Панорама Плевенска епопея е другото любимо място за доказване на мъжественост. Не един път живеещите в района пропищяха от шума на моторите и свистенето на гумите в малките часове на нощта. Но това ще е, както се казва, следващото предизвикателство пред органите на реда и компетентните в това служители на общинската администрация.
Припомняме, че явлението не е нито българско, нито пък е от вчера. Просто за мераклийте да демонстрират драфтинг-умения в Европа намират подходящи безопасни и отдалечени места, където обаче често удоволствието се заплаща.

снимка: архив Плевен за Плевен

още по темата виж тук: https://plevenzapleven.bg/blog/2016/07/01/пишман-дрифтър-влезе-с-бмв-то-си-в-плеве-120034/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: