За опасни пътни участъци сигнализира читател на „Плевен за Плевен“

01.09.2018 12:13

За три опасни пътни участъка – не само на територията на града, но и в областта, сигнализира нашият читател Георги Вънов. Ето какво пише той в писмото си до редакцията на „Плевен за Плевен“:

„Първото опасно кръстовище е образувано от улиците „Перуника“ и „Ген. Атанас Стефанов“ – това място се нарича „Старата казанка“, едно време там беше Плевенският казан за ракия. На кръстовището има знак STOP. Ти си спрял, но отляво нямаш видимост, като в случая няма особен ефект и от поставеното отсреща огледало. Колите, идващи откъм чешмата „Балаклия“, не се виждат, понеже е завой, а там са израсли високи треви и храсти. Ти излизаш от знак СТОП наслука с минимална скорост. В същото време идващите откъм „Балаклия“ коли също не те виждат и карат с голяма скорост понеже вече излизат от града. Ако нямаш късмет, ще получиш страничен удар или ако завиваш надясно за Ловеч, ударът ще бъде отзад. Идващите по главния път са с предимство и винаги карат с превишена скорост“.

„Какво да се направи? Трябва да се окосят тревите и високата пръст да се изкопае с багер или фадрома! Трябва да се сложи предупредителна маркировка за опасния участък за колите, идващи откъм „Балаклия“. А най-безопасното решение е това кръстовище да се регулира със светофар, понеже е много натоварено. Идват коли откъм Ловеч, други излизат от Плевен за Ловеч, трети завиват към „Кауфланд“ или се връщат от там и завиват за центъра на Плевен или за Ловеч. Това кръстовище стана много натоварено и е нужен светофар“, смята Георги Вънов.

Второто опасно кръстовище, за което ни пише той е на улиците „Мария Кюри“ и „Цар Самуил“. „Ситуацията е същата – има знак СТОП, но отляво няма никаква видимост заради храсти и дървета. Ако правиш ляв завой или продължиш направо, може да получиш страничен удар отляво. Идващите по главния път коли не те виждат и карат бързо. За предотвратяване на катастрофи трябва да се изрежат дърветата и храстите отляво на знака СТОП. Има някаква телена ограда, която трябва да се измести 2/3 метра назад или направо да се премахне. Също за идващите по главния път да се постави предупредителна маркировка. Това кръстовище е малко, но е натоварено“, коментира нашият читател.

Третият опасен пътен участък, за който сигнализира той, е извън град Плевен – след разклона за Горни Дъбник, в района на парк „Лавров“. „Шосето е станало с коловози – асфалтът е потънал от минаващите камиони. Там се кара бързо и ако се отклониш от коловозите, колата почва да се тресе и може да бъдеш изхвърлен от шосето. Ако заминеш наляво, отиваш в насрещното движение. При дъжд, сняг, заледяване ситуацията става много по-опасна заради тези коловози. Пътят се нуждае от основен ремонт, още повече, че това е главен път Русе – Плевен – София“, пише още Георги Вънов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: