Областният управител Мирослав Петров се срещна с деца, участници в Национален диабетен лагер

31.08.2018 11:36

Деца и младежи, справящи се с предизвикателството диабет, от Крумовград, Разград, Шумен, Варна и Плевен днес се срещнаха с областния управител на област Плевен Мирослав Петров. Те бяха придружени от Денислава Ангелова – съучредител на асоциация „Докосни дъгата”, заедно с която до преди дни са били на диабетен лагер в крайморското курортно градче Камчия.
Областният управител Мирослав Петров приветства младите гости, насърчи ги да съхранят изграденото приятелство помежду си и ги запозна накратко с функциите и ежедневните ангажименти на областния управител и администрацията, която ръководи. Господин Петров представи политическия кабинет и акцентира върху отговорностите, които той носи за осъществяване на държавната политика на регионално ниво. За децата бяха любопитни контактите на високо държавно ниво, които осъществява областния управител, както и международните срещи на дипломатическо ниво, които провежда с представителствата на чужди държави у нас. Интерес предизвика и работата на администрацията в сферата на държавната собственост, проектната дейност, сътрудничеството с другите държавни институции и контрола върху законосъобразността на решенията на местните власти в рамките на териториалния обхват на Област Плевен, които им бяха представени от Александър Костов – изпълняващ длъжността директор на дирекция „АПОФУС”.

Като израз на съпричастност към житейските промени, които носи със себе си диабета, областният управител Мирослав Петров направи контролно измерване на кръвната си захар, чиито стойности показаха перфектни резултати. По време на срещата бяха дискутирани и предизвикателствата, с които децата се справят ежедневно, за да поддържат в норми тези показания. По думите на Денислава Ангелова все още има неразбиране, а вероятно и недостатъчна подготвеност на обществото, за съдействие и помощ на младите хора, изправени пред изпитанията на диабета. Тя подчерта колко важни са двигателната активност, стриктния режим на хранене и общуването с други хора с диабет. „Постигнахме огромни промени в нагласата на децата към диабета, към света и самите себе си на националния диабетен лагер, организиран от асоциация „Докосни дъгата”.”, каза Денислава Ангелова. Създадените топли приятелски отношения по време на тази ваканция в Камчия, вълнуващите преживявания, обединили в каузата, най-големите футболни грантове, създават основа за настоящите гостувания в Плевен, в дома на Ангелова, който до края на годината ще приеме всички 70 деца от националния лагер.
За спомен от срещата децата, областният управител Мирослав Петров и Денислава Атанасова си направиха обща снимка в заседателната зала. Гостите подариха в знак на благодарност на господин Петров вдъхновена от детските мечти и въображение красива рисунка.
След посещението си в областна администрация децата ще гостуват и в Община Плевен, ще разгледат исторически забележителности в града и наред с това планират и много забавления.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: