Доброволчески лагер бе открит в Левски

31.08.2018 12:10

На 30 август в парка на гаровия площад в град Левски, където се намира и паметникът на Апостола, официално беше открит седмият ежегоден Доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ „По стъпките върви и приключението продължи“. Град Левски за първи път е домакин на мащабното събитие част от Националната кампания за толерантност на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел”, което се провежда под патронажа на кмета на община Левски Любка Александрова.,


Миглена Маркова-Господинова – управител на „СОНИК СТАРТ“ ООД и създател на доброволческите лагери, откри събитието с благодарност към кмета на общината с вълнението на човек, който вече 10 години работи с мисията за подобряване качеството на живот и социалните умения на децата и възрастните в риск и техните семейства.
Доброволческият лагер, който обединява деца и младежи от цялата страна в благородната кауза на доброволчеството се провежда и в памет на Стефан Калинов – дългогодишен доброволец в Център за обществена подкрепа – Първомай и СОНИК СТАРТ. В град Левски има рицари на доброто, каза кметът на общината Любка Александрова, а с доброволческия лагер и хора, за които то е кауза те ще се увеличават. Да бъдем добри означава да бъдем хора, подчерта Александрова и благодари на организаторите за възможността да бъде домакин на благородната инициатива.


Паркът се превърна в сцена на добротворчество с разнообразни арт-дейности, спортни състезания, облагородяване на градския парк. Възможността за изява на таланти и идеи, която включва деца и младежи в общозначими дейности насърчава солидарността между хората. Възпитава обич към природата и учи подрастващите, че добрите дела ни дават сила и вдъхновяват за добри дела у другите.


Доброволческият лагер се организира от социалните услуги, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ – Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик, Драгоман и Червен бряг; Центровете за настаняване от семеен тип в градовете Левски, Карлово, Първомай, Драгоман и Червен бряг; Дневен център за деца с увреждания в гр. Карлово; Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Левски; Защитено жилище Червен бряг и Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: