Деца изненадаха с подарък председателя на Общинския съвет в Плевен

31.08.2018 13:59

Деца от третия Национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ изненадаха днес с подарък председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Те подариха картина, изработена от самите тях в знак на приятелството и подкрепата, която получават.

Гостите, водени от д-р Денислава Ангелова – председател на асоциация „Докосни дъгата”, разказаха за инициативите, организирани в рамките на лагера в комплекс „Камчия“ и проявиха интерес към работата на местния парламент. „Тук са деца от Крумовград, Разград, Шумен, Варна и Плевен. Всички те са на гости в Плевен, защото раздялата след лагера наистина беше трудна. Гостуването им в Плевен е част от националния проект „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“, който осъществяваме с Министерството на младежта и спорта.“, сподели по време на срещата д-р Ангелова.

След като приветства децата с „Добре дошли“, Мартин Митев отговори и на въпросите им за работата на Общинския съвет, за местната власт и отговорностите, които имат местните политици. Той коментира и темата за диабета, като за пореден път декларира своята категорична и безрезервна подкрепа за всяка една инициатива, свързана с хората с диабет. През изминалата година една от проявите в тази посока беше националната информационно среща под надслов „Запознай се с диабета“ с участието на представители на Президентството, Министерство на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта, МОН и др. „Винаги съм казвал, че за диабета трябва да се говори и обяснява спокойно – както от лекарите, така и от всички обществено ангажирани с проблема – включително и общините. При нужната подкрепа и разбиране всеки един в това състояние може да води напълно пълноценен и нормален начин на живот“, каза още Мартин Митев.

По време на срещата децата от Националния детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ измериха и нивото на кръвна захар на председателя на местния парламент, като установиха, че всичките му показатели са в норма.

Снимки: ОбС-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: