Четири зелени училища се проведоха по проект „Толерантни заедно“

30.08.2018 16:08

В периода от 16 юли до 10 август 2018г. се проведоха 4 зелени училище в Парк хотел Панорама гр. Трявна, по проект „Толерантни заедно“ – Договор №BG05M2OP001-3.002-0270-C01, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

В зеленото училище взеха участие всички клубове по проекта.
През всеки един ден от пребиваването в гр. Трявна бяха провеждани занимания по клубове, посещение на културни, историески и природни забележителности, децата плуваха в закрития басейна на комплекса, организирани бяха игри на игрището. Всеки клуб организира опознавателни разходки в Трявна. С всеки един от клубовете се провеждаха занимания, лекции и беседи за придобиване на обществени граждански компетенции с лектор-психолог Вероника Славова.

Учениците посетиха много културни и исторически забележителности в гр. Трявна – Тревненското школо, Даскаловата къща, Църквата Св.Георги, Музеят на иконите, Музеят на азиатското и африканското изкуство и др. В рамките на първото зелено училище бяха организирани редица мероприятия, на които присъстваха всички участници на зеленото училище. Особен интерес предизвика конкурса «Мастър шеф Сандвич», проведен по инициатива на клуб «Рецептите на баба», чийто членове бяха разделени на 2 отбора и всеки отбор избра свой капитан. Всички участници се представиха блестящо и журито беше затруднено да избере победител. На всички участници бяха раздадени грамоти. Последва вкусна почерпка за всички присъстващи от домакините – клуб «Рецептите на баба», които с голямо старание и ентусиазъм приготвиха сандвичите, участвайки в състезанието. Мероприятието се проведе на една от терасите на хотела с невероятен изглед към дивната природа на гр. Трявна.

Походите в околностите на гр. Трявна беше другото запомнящо се събитие, отново с участието на всички участници в зелените училища. Групите се водеха от планински водач, добре запознат с историята, забележителностите и прекрасния маршрут. Групите минаваха през с. Веленци и стигаха до билото, където се открива невероятна гледка към Стара планина. Снимките и емоциите ще оставят дълготрайни спомени във всички.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: