Трафикант на нелегални цигари изхвърли над 1000 кутии от колата си край село Крушовица

30.08.2018 14:44

Мъж, пренасящ голямо количество нелегални цигари, опитал да избяга от мобилен митнически екип. Служителите  на Митница Свищов са извършвали „роуд стоп“ проверки на главния път Плевен – Тетевен на 28.08.2018г. При вида на митническите инспектори и служебния автомобил,  35-годишният мъж обърнал управлявания от него „Мерцедес“ и настъпил газта, за да избегне проверката, информират от Пресцентъра на Агенция „Митници“.

Екипът на Митница Свищов го последвал и инспекторите видели, че на около 5 км преди  село Крушовица колата-беглец спира, а шофьорът изхвърля пакети и кашони през прозореца й.  Там са установени 500 кутии цигари от марката  „Karelia slim“ и 550 кутии цигари „Mark 1″. Общото количество изхвърлени кутии е 1050 (21 000 къса) цигари, като всички  са без български акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Разследването се води от  Митница Свищов. В дома на 35-годишният мъж, който е управлявал автомобила, е извършено претърсване.  Открити са 90 литра ракия без документи, разпределена в пластмасов бидон и бутилки.

Снимка: Агенция „Митници“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: