Мъж, причинил телесна повреда, е осъден след споразумение с Районна прокуратура – Плевен

29.08.2018 16:19

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Плевен, мъж, причинил телесна поведа на двама, е осъден на три години лишаване от свобода при строг режим.

И. Х. се признава за виновен в това, че на 13.02.2018 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, нанасяйки побой причинил телесни повреди по хулигански подбуди на повече от едно лице – средна телесна повреда на Б. И. и лека телесна повреда на Р. К., които представляват разстройство на здравето, временно и неопасно за живота. Престъпление по чл.131, вр. чл.129, вр. чл.29 от НК.

И.Х. е осъден и по друго дело, след одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата. Той се е признал за виновен и за това, че на 06.02.2018 г. в гр. Плевен причинил телесни повреди по хулигански подбуди на повече от едно лице – лека телесна повреда на М. М., изразяваща се в разкъсно-контузна рана на долния клепач на лявото око и лека телесна повреда на О. С. Престъпление по чл. 131 вр. чл. 130 от НК. За това деяние е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: