Представиха проекта за ремонт на площад „Свобода” и пешеходната зона до Театъра /снимки/

28.08.2018 18:24

Обществено представяне на проекта за „Основен ремонт на пл. „Свобода” и пешеходната улица „Васил Левски” в частта от пл. „Свободата” до пл. „Стефан Стамболов” организира днес Община Плевен. Инициативата започна в 17.30 часа в зала „Гена Димитрова” в сградата на РБ „Христо Смирненски”. Въпреки предварителното огласяване в залата имаше малко граждани, тук беше кметът Георг Спартански и зам.-кметът арх Невяна Иванчева.

Проектант е Проконсулт, а представянето с акцент върху площад „Свобода” направи арх. Красимир Петров. Проектът предвижда засаждане на нови дървета, монтиране на интересни и модерни пейки, разбира се и ново осветление. Растителността ще бъде оформена в атрактивни фигури.

При представянето на проекта бе пояснено, че предвидените за засаждане растителни видове ще бъдат устойчиви на климатичните условия – полски ясен, явор, храсти. Поливането ще е изцяло на ръка, тъй като автоматичното при подобни дървета е доста сложно. Храстите ще са високи до 70 см.

Плочите, които ще бъдат положени, ще бъдат устойчиви, като арх. Петров изрази увереност, че нито една няма да бъде счупена.

Постарали сме се градът ни да има дизайн, различен от този в другите градове, подчерта арх. Петров.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: