Областният управител връчва национална диплома на ученичка от СУ „Иван Вазов“ – Плевен

27.08.2018 14:10

На 28 август, вторник, в 13.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация областният управител Мирослав Петров ще връчи Национална диплома за отличен успех и участие в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“ на Виктория Николаева Йорданова, завършила 12-ти клас в СУ „Иван Вазов“ – Плевен.
На събитието ще присъстват още заместник областният управител Татяна Божинова, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, директорът  на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и класният ръководител на Виктория, както и близки на наградената девойка.За това информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.
От 1996 година Министерството на образованието и науката ежегодно присъжда почетно отличие „Национална диплома“. С такова отличие се удостояват ученици в годината на завършване на средното им образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и една или повече награди, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: