Първия трансконтинентален телемост до Китай осъществи ХАЙФУ-центърът към УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен

24.08.2018 10:03

На 23 август чрез иновативен едночасов телемост екипът на ХАЙФУ центъра към УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Плевен осъществи връзка между Плевен и Чонгкинг, Китай. Аудиторията в Китай проследи ХАЙФУ хирургия на живо, при която чрез неинвазивно термично изгаряне, посредтсвом фокусиран ултразвук беше унищожен 3 см миомен възел на българска пациентка. Телемедицинската връзка се осъществи благодарение на специален софтуер, който се използва за първи път. Това е и първата ХАЙФУ хирургия на живо, при която се осъществява трансконтинентален телемост пред международна аудитория в световен мащаб.

Доц. д-р Добромир Димитров, ръководител на плевенският екип, започна телевръзката с представяне на България, гр. Плевен, МУ-Плевен и УМБАЛ „Св. Марина“-гр.Плевен. Пациентката се доверява на екипа на ХАЙФУ центъра в гр. Плевен в лечението на миомен възел, разположен по предна маточна стена с размер 3 см, заради липсващите разрези, бързото възстановяване и минималния риск от усложнения при това иновативно лечение. По време на процедурата пациентката беше в постоянен контакт с екипа на ХАЙФУ центъра, но и с аудиторията в Китай. Това е възможно, защото процедурата се осъществява с минимална упойка. Тя понесе добре интервенцията и нямаше съществени оплаквания. Самото лечение продължи 45 минути, средната използвана енергия беше от 250W, като в ранния следобед пациентката беше успешно изписана от ХАЙФУ центъра без оплаквания. Телемедицинската връзка беше с изключително високо качество на сигнала и премина без технически проблеми. Екипът, осъществил процедурата, беше с ръководител доц. д-р Добромир Димитров, както и д-р Венци Георгиев, д-р Надя Станиславова и д-р Иван Малкодански.

От 23 до 25 ​​август 2018 г. в Чонгкингския Международен Експо Център се провежда Smart China Expo. То се организира съвместно от няколко китайски държавни институции: Министерството на науката и технологиите, Министерството на промишлеността и информационните технологии, Китайската академия на науките, Китайската академия по инженерство и Китайската асоциация за наука и технологии. На 23 Август лично вицепремиерът на Китайската народна република Хан Джън е открил Smart изложението. Smart China Expo се провежда като професионално събитие с най-висок световен стандарт и международна аудитория, включващо различни събития като конференции, изложби и конкурси. Общата площ на изложението е 0.186 милиона m2. На форума ще присъстват над 400 гостуващи гости от политически, промишлени, академични и научноизследователски сектори. За интелигентните индустриални организации, предприятия, експерти и учени от цял ​​свят това e страхотна платформа за представяне на авангардни технологии, интелигентен жизнен опит, иновативни шоута и конкурси, както и взаимодействия и дискусии в смарт индустриите.

Единствено ХАЙФУ центърът в България и този в Барселона, Испания бяха поканени да вземат участие в събитието с осъществяване на телевръзка и излъчване на ХАЙФУ хирургия на живо от Европа към Китай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: