Изложба „Съвременна българска графика“ бе открита в Кнежа

24.08.2018 9:52

Вчера в галерията на Общински исторически музей бе открита изложбата „Съвременна българска графика” от колекцията на нашия съгражданин и художник Людмил Георгиев.

Той е роден и израсъл в град Кнежа. Завършва Учителския институт в Дупница със специалност „Изобразително изкуство”, като от 1987 г. взема активно участие в редица регионални и национални изложби, където показва графика. Има редица самостоятелни изложби в България и Европа и е носител на множество български и чуждестранни награди. През 2017 г. Людмил Георгиев създава първия в страната Национален конкурс за графика, като целта му е да върне любопитството на младите творци към графиката.
Голяма част от картините, участвали в конкурса, както и произведения на дузина големи имена в българската графика, са изложени в галерията на музея и ще бъдат там до края на месеца. 


„Радвам се, че успяхме да осъществим тази изложба в нашия град! Приканвам всички граждани и гости на Кнежа да заповядат в галерията на музея, за да се насладят на експозицията на съвременната българска графика!“, казва кметът Илийчо Лачовски.

Снимки: Община Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: