Контрабандни цигари и тютюн открити при полицейски операции в Плевенско

22.08.2018 9:41

Акцизни стоки без бандерол са иззети при полицейски операции на територията на областта, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 21 август на територията на село Буковлък е проведена спецакция за противодействие на държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода ѝ около 12 часа, криминалисти от ОДМВР- Плевен и Първо РУ- Плевен са извършили проверка и претърсване на лек автомобил „Опел Зафира“, паркиран на улица в селото. Открити и иззети са 116 килограма нарязан тютюн и специализирана машина за рязане на тютюн. 43 – годишна от село Гиген е заявила, че листната маса и машината за рязане на тютюн са нейни. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Около 09:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен, Първо РУ – Плевен, съвместно със служители от отдел Инспекторат към Община Плевен са извършили проверка на адрес в Плевен, обитаван от 61-годишна. В помещение обособено като кухня, са установени 15 кутии с цигари „Президент слимс“ и 5 кутии с цигари „Капитал блу“, всички цигарени изделия са фабрично запечатани и без валиден български бандерол. Съставен е протокол за извършена проверка по чл. 83, ал. 1 от ЗМВР, като за установеното количество цигарени изделия е съставен протокол за извършена проверка, установени нарушения и предаден вещи, Предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Относно извършваната нерегламентирана търговска дейност служителите от отдел Инспекторат към Община Плевен са съставили акт за извършено нарушение по чл. 16, т. 1 от наредба № 14 на община – Плевен. Около 11 часа при проверка на територията на пазар в Плевен служители от Втоор РУ – Плевен са намерили и иззели до контейнерите за смет 3 черни полиетиленови плика със жълто – кафява суха, тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло – 1.400 кг. Съставен е констативен протокол. Продължава работа полицейски инспектор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: