Авто-мото походът на „Нощни вълци“ „Една история – една победа“ спира в Плевен

22.08.2018 14:04

Днес от Видин стартира авто мото поход „Една история – една победа“, организиран от Нощни Вълци София, Федерация за Автотуризъм Московска Област и други български организации. Походът е посветен на 140-годишнината от Освобождението на България от османско робство. Ще бъдат посетени места, на които са загинали български и руски войни, сражавали се рамо до рамо за нашата свобода. Пред паметниците на загиналите във войната ще бъдат поднесени венци и цветя. Ще бъдат посетени градовете Враца, Ловеч, В. Търново, Плевен, Варна, Добрич, Бургас, Ст. Загора, Шипка, Пловдив. В Плевен походът ще спре на Панорамата утре – 23 август, като рокерите ще бъдат съпроводени от Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов.
На 26.08 от 20ч. в центъра на гр. Пловдив със съдействието на местните родолюбиви организации и на бизнесмените Христо Барутчиев и Емил Тиберов е организиран концерт по случай 140 годишнината от освобождението. На 27.08 участниците в авто мото похода ще поднесат венци пред паметниците на Альоша и цар Александър II.
Авто мото походът ще завърши на 28.08 в София, където от 12ч. в РКИЦ ще се проведе пресконференция и ще бъде подписан договор за приятелство между руски и български организации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: