Започна записването на деца за работа със специалисти в Център „Аутизъм Днес” в Плевен

21.08.2018 13:50

Започна записването на деца с проблеми от аутистичния спектър, хиперактивност, дефицит на вниманието, синдром на Даун, дислексия, дискалкулия, ДЦП и други проблеми в развитието, които да посещават единстения в Северна България Център „Аутизъм Днес” в Плевен. Той се намира в сграда, предоставена безвъзмездно от Община „Плевен“ в кв. Сторгозия, бивш Дом за деца, лишени от родителски грижи „Детелина“.

Ще припомним, че стартира кампания за фондонабиране, тъй като имотт е в лошо състояние и в момента там се извършва ремонт.

Екипът от специалисти, който ще работи в Центъра, включва ерготерапевти, психолози, логопеди, социални педагози и социални работници. Те ще преминат редица сертификационни обучения и в момента са на обучение в София – Център по АВА Apply Behavior Analysis (Приложен поведенчески анализ) и Център „Витоша“ (Център за комплексна терапевтична грижа- ерготерапия, логопедична подкрепа, поведенческо-терапевтична занималня-почасова, полудневна и целодневна, родителско консултиране, терапевтични тренинги за родители и  Приложен поведенчески анализ).

Център „Аутизъм Днес” в Плевен се разкрива от Фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ и сдружение „Аутизъм Днес“.

Двете организации са пионери и лидер в България в областта на високото качество на високопрофесионална терапевтична помощ за деца с разстройство от аутистичния спектър. На 29 септември 2015 г. в сграда в кв. „Горубляне”, предоставена от Столична община, откриха първият в България АВА Apply Behavior Analysis Център по Приложен поведенчески анализ – единствената програма в световен мащаб, която има научна стойност относно модификацията на поведението на деца с аутизъм към социално приемливо с цел: социално включване в обществото.

Нашите специалисти се обучават и сертифицират от Поведенчески аналитици и работят като RBT Registered Behavior Technologies -Регистрирани Поведенчески Технолози, вписани са в сайта на Американския Сертифициран Борд на поведенческите технолози, като работят под изключителна супервизия, казват от организациите. Резултатите, които постигат са на най-високо световно професионално ниво –  оценката на всяко дете е индивидуална, както и програмата, а супервизиятата се осъществява от Поведенчески аналитици и резултатите са: постигане на максималния капацитет на възможностите за всяко дете.

През Ноември 2017 г. е открит вторият Център „Витоша“ в читалище „Витоша” – , София, който освен поведенчески технолози включва по- комплексна терапевтична грижа – ерготерапия, логопедична подкрепа, поведенческо-терапевтична занималня-почасова, полудневна и целодневна, родителско консултиране и терапевтични тренинги за родители.

Тел. за записване за Центъра в Плевен:

+359896699274

+359886808819

Както и на

[email protected]

[email protected]

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: