Автокрадец катастрофира със задигнатия от него „Голф“ в Кнежа, бил и пиян

20.08.2018 9:53

На 18 август 2018 година около 19:00 часа чрез „НССПЕЕН-112“ в РУ- Кнежа са получени два сигнала за настъпило ПТП в града на улица „П. Яворов“ и за кражба на лек автомобил „Фолксваген Голф“, паркиран пред частен дом. На мястото веднага е изпратен полицейски екип който установява, че посоченият автомобил се намира до уличен стълб с нанесени щети в предната част, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Водачът е 37-годишен от село Липница, обл.Враца.

От извършените процесуално-следствени действия се установи, че мъжът е извършил противозаконно отнемане на автомобила, след което е катастрофирал. Изпробван е за наличие на алкохол в издишания въздух с техническо средство „алкотест дрегер 7410+“, като уредът е отчел положителен резултат – 2,93 промила.

На водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Взета е кръвна проба за анализ във ФСМП – Кнежа. Щетите са в процес на установяване. 37-годишнияат е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор. Образувани са бързи производства за престъпление по чл. 346, ал.2, т.1 и т.2 от НК и за престъпление по чл.343 б, ал.1 НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: