Върна се на работа учителката, крещяла по децата в плевенска ДГ „Надежда“

20.08.2018 8:56

На работа в ДГ „Надежда” в Плевен от днес се връща учителката Стойка Гатева, оказвала вербален тормоз над децата. За това информира в предаването си „Тази сутрин“ бТВ. 

Февруари тази година в социалните мрежи се появи запис с вербалната агресия от страна на възпитателката към деца от I група – 3-годишни.

Гатева отново е в градината от днес. Причината – шест месеца е била в болнични или отпуск.

Учителката не е давала обяснения за случилото се досега, защото не се е явила на работа, обясни Людмила Стефанова, директор на градината от три месеца. Тя не е имала право да поиска тези обяснения по-рано. Директорката увери, че г-жа Гатева няма да влиза при децата засега.

Възпитателката има право на ранно пенсиониране, но тя сама трябва да го поиска да излезе по-рано в пенсия, уточни директорката.

От морална гледна точка г-жа Гатева не трябва да се връща на работа и се надявам тя сама да се оттегли, коментира пред камерите на бТВ зам.-кметът на Плевен Стефан Милев. Той уточни, че Общината може да проверява само документите в градината, а назначаването и освобождаването на учители е в ръцете на директора.

Родители, чиито деца са били в групата на Стойка Гатева, се събраха на протест пред градината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: