Културни и научни институции от цялата страна ще участват в Националната конференция „България в Голямата война (1918)“ в Плевен

16.08.2018 13:11

В предстоящата Национална научна конференция „България в Голямата война (1918)“, организирана от Регионален исторически музей – Плевен съвместно с Община Плевен ще вземат участие културни и научни институции от цялата страна – музеи, държавни архиви, представители от БАН, в това число някои и от българските университети – ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ШУ „Епископ Константин Преславски“. Това съобщават от РИМ- Плевен. На конференцията, която ще се проведе на 20 и 21 септември, ще присъстват историци, които имат значителен принос в развитието на българската история. Един от тях е академик Георги Марков – научен ръководител на конференцията.

Темите, които ще бъдат разисквани засягат важни аспект от участието на България в Първата световна война. Представените на конференцията материали ще акцентират върху въпроси засягащи боевете при Дойран и Добро поле, героите и личностите от българската армия, войната и митовете за нея, „местата на памет“. Ще бъде проследено развитието на българското общество в годините на войната – в икономически и социален аспект, и националния поглед върху участието на България в конфликта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: