Започна второто за годината проучване сред бизнеса в Плевенско на потребностите от работна сила

13.08.2018 16:32
Започна второто за тази година проучване сред бизнеса на потребностите от работна сила, информират от Областна администрация-Плевен.
Потребностите на пазара на труда се анализират два пъти годишно – през февруари и  август. Информация за проучването вече е изпратена до браншовите организации, общините, работодателските асоциации и фирмите на територията на област Плевен. В обновения електронен анкетен формуляр са отчетени трудностите, посочени от Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие и анкетираните в предходното изследване работодатели. Настоящият формуляр е опростен, като в него са включени по-малко на брой въпроси.
Проучването ще продължи до 17.09.2018 г. Резултатите от попълнените анкетни формуляри и обобщените данни от тях за област Плевен трябва да бъдат предоставени на Агенция по заетостта до 24.10.2018 г.
Целта на анкетата е събраната информация да бъде използвана, както при определяне приоритетите на областната и общинските политики по насърчаване на заетостта, така и да бъде приложима в сферата на образованието. В национален мащаб обобщените данни ще се използват при формиране на приоритетите на националните стратегически документи и ежегодно утвърждавания Национален план за действие по заетостта.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: