Ще има или не битак в Плевен? Кметът ще предложи алтернативно, но законово регламентирано място

13.08.2018 15:55

Ще има или не битак в Плевен? Темата предизвика определен брой дискусии, ангажирали определен брой плевенчани в социалните мрежи.


Тя бе повдигната и на днешното оперативно заседание в община Плевен, където стана ясно, че и тази неделя служителите на МВР са съставили няколко десетки акта на собствениците на нерегламентирано паркирани автомобили около мястото.
За пореден път казвам, че пазарът до зала Балканстрой е незаконен и за него няма решение на Общинския съвет, заяви своята позиция кметът на Плевен Георг Спартански, подкрепяйки действията на плевенските полицаи, които в случая изпълняват своите задължения. Според него, мястото, вариант за преместване на битака около Брестовец, е неподходящо и занемарено. Той ще предложи на местния парламент алтернативен терен в пространството пред входа на стадион Плевен, откъм ул. Самуил.
Какво, как и кога и дали ще стане, вече ще решават местните парламентаристи. Възможно е и инициирането на публична дискусия и намиране на решение и консенсус между всички заинтересовани страни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: