230 участници от 23 населени места участват днес в кулинарно-фолклорния фестивал в Асеново

11.08.2018 7:30

Общо 78 готвачи със 183 храни ще се включат във всички направления, като 59 готвачи ще представят 105 традиционни храни и ще се състезават за призовите три места в направленията „Най вкусно” и „Най-автентично” традиционно ястие. 23-ма готвачи ще представят 31 храни в направление „Кулинарно вдъхновение”, което също ще излъчи 3-ма победители, а 16 готвачи ще се борят за призовите три места, като се представят със 17 храни от националната кухня на: Гърция, Германия, Холандия, Турция, Русия, Румъния, Испания, САЩ и Италия в направлението „Кухня без граници”, посветено на „2018 – Европейска година на културно наследство”. Фестивалът в Асеново е включен в официалната културна програма на събитието в България и има правото да използва официалното лого и хаштаг на инициативата.


10 храни ще участват в конкурса „Аз приготвих банатско ястие” и ще се конкурират за двата приза „Майстор на банатското ястие” за ястие и за тестено изделие. Ще бъде връчена и награда за най-малък участник, който ще грабне приза „Голяма надежда”. До 10 участници ще видим в състезанието за рязане на лук „През сълзи към победа”, като призът е един. До 20 участници ще се състезават в надяждането с кисело мляко „Кой изяде млякото?!?”, като призът е един и е осигурен от спонсора ни ЕТ „Милица Лазарова-90” – гр. Славяново.
12 състава и индивидуални изпълнители ще се състезават за купите на фестивала в направление фолклор, което за първа година има конкурсен характер също. Специално за народното веселие от 09:30 часа концерт ще изнесе народната певица Ана – Мария Трайкова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: