РИМ Плевен ще бъде домакин на Национална научна конференция „България в Голямата война (1918)“

10.08.2018 14:24

Регионален исторически музей – Плевен, съвместно с Националния комитет по отбелязване на 100-годишнината от участието на България в Първата световна война и Община Плевен, организират Национална научна конференция „България в Голямата война (1918)“ с научен ръководител академик Георги Марков. Тя е посветена на 100-годишнината от величавата Дойранска епопея и подвига на воините от 9-а пехотна Плевенска дивизия, записали една от най-героичните страници в националната военна история. Ще се проведе на 20 и 21 септември 2018г.


Част от програмата на конференцията е представянето на документален филм „Дойранската епопея в паметта на потомците“ с режисьор Светлозар Гагов. Той се реализира по културен проект на Регионалният исторически музей с финансовото съдействие на Община Плевен.
С изложба„Дойранската епопея (1916-1918) – храброст, дълг и чест“ на Регионален исторически музей-Плевен с участието на Национален военноисторически музей-София и Регионален исторически музей-Ловеч ще се отдаде почит и признателност към подвига на нашите деди през Първата световна война, към тяхната беззаветна храброст и величава саможертва в името на националните идеали, на обединението на българския народ и българските земи. Това информират от РИМ Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: