Със семестриален изпит завърши летателният стаж на първокурсниците в Долна Митрополия

07.08.2018 10:14

На 06.08.2018 год. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.
Приключи успешно първия летателен стаж на курсантите, който се проведе в Центъра за летателна подготовка на авиобазата. За качественото протичане на учебния процес заслуга имат опитните летци-инструктори капитан Станислав Петров, капитан Асен Райков, капитан Димитър Вачков, капитан Борислав Цанов, майор Петър Муков и майор Пламен Ковачев. Те с изключителна отговорност и всеотдайност изграждаха летателните уменията на своите обучаеми. За първи път по време на този стаж беше приложена скринингова програма. Изпълнени бяха допълнителни задачи на малка височина в сложен пилотаж, за да се оцени пригодността за обучение в полет. Първокурсниците се справиха изключително успешно с всички предизвикателства. Доказателството за това дойде още преди края на стажа, когато всички курсанти успяха да направят първи самостоятелен полет със самолет “Pilatus” РС-9М.


На финала те положиха семестриален изпит, който се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – зам. командир по летателна подготовка. В изпитния ден курсантите изпълниха полет по кръга. Отново показаха високо ниво на подготовка на този етап, а отличните оценки, които получиха потвърдиха този факт. Майор Ковачев ги приветства за отличното представяне на изпита. Началникът на щаба – подполковник Ивайло Пешаков изказа задоволство от името на командването на авиобазата за отговорното им отношение по време на стажа, за постигнатите резултати и им пожела бъдещи успехи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: