Спартански за битака пред „Балканстрой“: Подписките няма да ме разколебаят да премахна тази язва

06.08.2018 15:09

Подписките в защита на битака, който се организира пред зала „Балканстрой“, няма да ме разколебаят да премахна тази язва на входа на Плевен. Това заяви на днешния брифинг в Общината кметът Георг Спартански. Той отбеляза, че Общинският съвет никога не е гласувал решение там да бъде разположен пазар, нито пък има одобрен проект за такъв. Ситуацията е пределно проста и ясна – едно нещо или е законно, или не, категоричен бе градоначалникът.

Спартански риторично зададе въпрос дали визията за развитие на град Плевен е свързана с откриването на битпазари, още повече такива, които са разположени незаконно и за почистването на мизерията след които Общината трябва да плаща с парите на плевенските данъкоплатци. Кметът продължи с въпросите, като запита дали търговците там осъществяват търговия по правилата и имат ли касови апарати. В добавка на това Георг Спартански отбеляза, че подобни нерегламентирани сборища пред „Балканстрой“ са предпоставка за пътни инциденти, като застрашават здравето и дори живота на тези, които ги посещават. „В момента се получава така, че с мълчаливото съгласие на Общината и МВР там се пласират стоки, които или не отговарят на изискванията, или са придобити чрез кражба и аз не смятам, че официалните власти трябва да толерират тези действия. Още повече, че това е далеч от визията ми за развитие на Плевен“, посочи кметът, като припомни как центърът на града бе освободен от амбулантни търговци. Видяхте, че може и без тях, допълни той.

Георг Спартански отправи призив към общинските съветници, ако има такъв сред тях, който подкрепя организирането на битаци пред зала „Балканстрой“, да внесе предложение за това в местния парламент. Пък нека видим след това дали то ще бъде подкрепено от останалите им колеги, каза още кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: