Над сто деца участваха във „Ваканция без грижи“ в Брест

02.08.2018 17:01

Над сто деца взеха участие в състезанията по народна топка, водна стрелба с пистолети, бягане с чували и др. в рамките на спортната кампания „Ваканция без грижи“, която се проведе днес на централния площад в село Брест, община Гулянци. Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на плевенския депутат Владислав Николов с подкрепата на кмета на село Брест Цецо Луканов.

Много емоционален празник се получи на центъра в селото. Развълувана и разплакана от радост майка сподели на организаторите, че детето и е било много щастливо от провеждането на спортната инициатива и за първи път в живота си получава подаръци. Председателя на сдружението Слави Михайлов пое ангажимент по често да прави инициативи за село Брест за да зарадва отново децата. Очевидно е, че в малките населени места провеждането на подобен тип мероприятия дават смислен и пълноценен живот на хората там. Истинска радост сред децата се заформи в момента в който кмета на селото Цецо Луканов започна да раздава на всички деца грамоти за активно участие в спортната проява и много топки, раници, спортни шишета и др., така и победителите и победените бяха сред наградените.

Инициативата се подкрепя с любезното съдействие на: Д-р Ангел Енчев, национална дистрибуторска компания „Мистрал“, бензиностанции „OMV“, „Албена“ АД, „Nivea“, „Rubella“, „Long Chips“, „Dr. Gerard“, „Виктория груп“ и сдружение „Маринела“ и „Фенклуба на ФК Арсенал – Лондон в България“. Народния представител и патрон на спортната кампания „Ваканция без грижи“ Владислав Николов обобщи, че за двата дни през които се проведе спортната инициатива, обхванахме над 250 деца от град Пордим и село Брест. Осмислянето на свободното време с полезни за децата и младите хора занимания през лятната ваканция е важна за да ги изграждаме като пълноценни граждани в обществото. През следващата година се надявам да обхванем още населени места в областта за да стигнем до повече деца и да им доставим радост. Слави Михайлов благодари на всички спонсори за активната им подкрепа, както и на кмета на селото Цецо Луканов и не на последно място на народния представител Владислав Николов. Спортната кампания продължава да се провежда, като на 10 август с подкрепата на дирекция „Спорт“ в община Варна на спортните игрища в морската градина на Варна през целия ден ще има състезания и футболен турнир, в които се очаква да вземат участие над 400 деца и младежи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: