Плевенско сдружение награди първенеца на „Випуск Ботевски“ на НВУ „Васил Левски“

30.07.2018 12:49

Плевенското сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ е наградило първенеца на 140-тия випуск „Ботевски“ на Националния военен университет „Васил Левски“. Това научихме от председателя на УС на организацията о.р.подполк. Радослав Георгиев. Поводът за този акт е 100 години от Дойранската епопея и 150 години от рождението на патрона на Сдружението ген. Владимир Вазов, командващ знаменитата Девета пехотна плевенска дивизия.

Първенец на 140-ия випуск „Ботевски” е лейтенант Деница Иванова, специализация „Войски за ядрена, химическа и биологична защита и екология”. Тя е завършила обучението си със среден успех от курса Отличен 5.75 и от държавните изпити Отличен 6.00. Именно лейтенант Иванова е станала носител на наградата на  Сдружение „Артилерия“ – макет на черешовото топче, грамота и портрет на ген. Владимир Вазов. Наградата й е била връчена от о.р.подполк. Георгиев по време на коктейла след тържествения ритуал.

Като отличник на випуска лейтенант Иванова е била удостоена и  с награда „Борис Дрангов“ на НВУ, която й е била връчена от началника на университета бригаден генерал Пламен Богданов.

През 2018 учебна година завършиха 113 курсанти от НВУ „Васил Левски” в 16 военни специализации. Присвоява им се първо офицерско звание „лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Връчването на наградата ни може да стане традиция, тъй като и през миналата година отличихме отново първенеца на випуска на НВУ „Васил Левски“, добави о.р. подполк. Георргиев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: