Ученици от Кнежа бяха на приключенски лагер в Родопите (галерия)

28.07.2018 13:05

Ученици от ПГЗ „Стефан Цанов“ и ОУ „Отец Паисий“ – Кнежа са били на Приключенски лагер в хижа Момчил юнак, с. Момчиловци, обл. Смолян, съобщи преподавателят Марин Бодилков. Първо пътьом те са посетили Асеновата крепост. В град Чепеларе са обядвали, след което са продължили за хижа Момчил юнак.
На следващата сутрин е имало сутрешна гимнастика, след което групата е посетила Националната астрономическа обсерватория – Рожен. Стигнали са и до с. Широка лъка, където са обядвали топла супа и са посетили църквата „Успение на Пресвета Богородица“, построена през 1834 г. само за 38 дни. След обяд в хижата се е провел урок по приготвяне на родопски ястия, като екскурзоводката Николина Жекина от с. Момчиловци е показала на учениците как да си приготвят пататник. Децата от Кнежа са направили импровизирано състезание за най-добър пататник. Жури в състав г-н Бодилков, хижарят Райчо и шофьорът Банко са оценили ястията и всички ученици са класирани на първо място, защото всички пататници са били много вкусни и страхотно украсени.


В понеделник, след сутрешната гимнастика, до обяд учениците са имали свободно време, през което са организирали състезание по дартс. След като са обядвали, са потеглили с автобуса към с. Момчиловци и са слезли преди селото, за да минат по Екопътека „Пътеката на дълголетието“ /която е около 6 километра/. Дори и дъждовното време не е уплашило никого от групата, която е минала по целия път. В селото групата от Кнежа е посетила репетиция на гайдари, които са свирили специално за тях, след което се е прибрала в хижата.


Във вторник на тръгване от хижата учениците са минали през гр. Смолян и са посетили Планетаруима, където са гледали прожекция на тема „Приказка за космоса“, а след прожекцията са потеглили към Кнежа.
„Целият лагер протече с много настроение. Учениците научиха много за село Момчиловци и региона, запознаха се с родопската кухня и бяха впечатлени от природата. Всички бяха доволни от участието си в приключенския лагер и изявиха желание следващата година отново да участваме“, сподели Марин Бодилков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: