Поредните нерегистрирани мотопеди и шофьори без книжки засечени в Плевенско, 54-годишен управлява самоделен трактор

27.07.2018 9:05

Поредните нерегистрирани моторни превозни средства и неправоспособни шофьори са засечени по пътищата на област Плевен.

На 26 юли 2018 година в 11.15 часа в село Горни Дъбник на улица „Александър Стамболийски“ е спрян мотопед „Сукида“ – без регистрационна табела. Проверка е установила, че моторно-превозно средство не е регистрирано по законен ред, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Уведомен е прокурор при РП Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 във връзка с ал.1 от НК.  Водачът – 62-годишен местен жител не е представил документ за правоспособност и се изяснило,че управлява МПС като неправоспособен в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в сила на 12.10.2017 година. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. За престъпление по чл. 343 В, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК работа продължава разследващ полицай.
Отново вчера в 14.30 часа  в град Искър  на улица „Христо Ботев“ е спрян за полицейска проверка самоделен трактор без регистрационна табела  управляван от неправоспособен 54-годишен от Искър. Установява се, че тракторът  не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП Кнежа.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 във връзка с ал.1  от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.
На 26 юли 2018 година около 12.20 часа в град Плевен на улица“Цар Самуил“ служители в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират за проверка лек автомобил „Рено Лагуна“, управляван от 24-годишен от Плевен. Водачът е зад волана с разрешение за временно движение с изтекъл срок на валидност на 03.07.2018 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Отново през вчерашния ден в РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство за управление на нерегистриран мотопед „Сузуки“. На същата дата около 22.20 часа в град Долни Дъбник на улица „Христо Ботев“ при проверка е установено, че 17-годишен управлява мотопеда, без регистрационна табела и без номер на рама. За престъпление по чл.345, ал.2, от НК е уведомен прокурор от РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: