Мини поход Никопол – Белене е част от веломаршрута „Дунав Ултра”

27.07.2018 13:43

Рекордните за всички издания до момента 36 участника ще стартират в ежегодния преход-предизвикателство по веломаршрута “Дунав Ултра”, 670 км от Видин до село Дуранкулак. Тази година изпитанието е под надслов Teamwork (екипна работа), съобщават организаторите.

Вело ентусиастите ще стартират в групи “екип по двама”, “екип по четирима”и “соло”, като в рамките на 5 дни ще изминат дистанцията на маршрута, преминавайки през всички дунавски градове на България, както и в района на 70 родни села.

Участниците няма да се състезават помежду си, а за всеки записал се предизвикателството е най-вече индивидуално. Всички изминали успешно 670- километровата дистанция по веломаршрута “Дунав Ултра” и достигнали неговата крайна точка – Черно море, в района на с. Дуранкулак, ще получат персонални грамоти и сертификати.

За първи път през тази година в събитието има и международно участие в лицето на трима представители от Румъния.

Три са и дамите, които ще въртят педалите в прехода като две от тях са заявили, че ще се опитат да преодолеят дистанцията за под 48 часа. Голямо е вълнението за събитието и сред жителите в населените места, през които участниците ще преминат.

По време на тазгодишното масово събитие в Белене се готвят за традиционен мини-поход от гр. Никопол до гр.Белене. В село Остров ще посрещат колоездачите-авантюристи с народни носии и домашно приготвени погачи.

Жителите на селата Горни Вадин и Долни Вадин също ще очакват преминаването на бързите екипи, за да ги дарят със студени напитки, добро настроение и мотивация в един от най-отдалечените и безлюдни райони по поречието на река Дунав в България.

Тазгодишното издание на прехода Дунав Ултра: Teamwork е с начална дата 7-ми септември, а домакин за първи път ще бъде град Видин.

Всичко за веломаршрута Дунав Ултра: htps://dunavultra.com/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: