ОбС – Плевен гласува 1000 лева в подкрепа на националната кампания „Локомат за България“

26.07.2018 15:03

Сума в размер на 1000 лв. да бъде предоставена в подкрепа на националната дарителска кампания „Локомат за България“, реши Общинският съвет на Плевен. Предложението бе внесено като извънредна точка на днешното заседание от ПК по „Здравеопазване и социална политика“ с председател проф. д-р Начко Тоцев.
Писмото за подкрепа на националната дарителска кампания „Локомат за България“ бе изпратено до Плевен от д-р Анелия Хохвартер, която стои зад тази идея. Д-р Хохвартер е родена в с. Горна Митрополия, Плевенско. Следвала е обща медицина в Плевен, след което завършва във Виена, където от 27 години живее и работи като офталмолог.
Роботът Локомат се използва за лечение и рехабилитация при редица заболявания, като целта му е да помогне възстановяване на двигателните функции. В момента в страната ни има няколко уреда от този тип, но те са за частична рехабилитация и са за деца до 6-годишна възраст. Целта на кампанията е да се закупи Локомат от най-нова генерация, съществуващ от 2011 и с подновен софтуер от 2014. Той е с два модула и ще позволява лечение и на деца, и на възрастни. Има огромен шанс първият и единствен Локомат от този род в България да бъде в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: