18-годишна пострада при катастрофа в Плевен

24.07.2018 9:30

Снощи около 22.45 часа в град Плевен на улица „Гривишко шосе“ лек автомобил  „Ауди А4“, управляван от 20-годишен от Плевен, движейки се с несъобразена скорост предприема маневра изпреварване на друг автомобил. Водачът е изгубил контрол над автомобила си и се блъска в бетонен постамент, стоящ вдясно от пътното платно по посоката му на движение, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В следствие на катастрофата е пострадала 18-годишна от Плевен, която е била пътник на задната седалка в лекия автомобил „Ауди“. Тя е транспортирана в „Спешно отделение“ при УМБАЛ-Плевен, където е прегледана и е установено, че има фрактура на дясната ключица. Настанена е за лечение в „Клиника по ортопедия и травматология“.

Водачът на лекия автомобил „Ауди“ е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като уредът е отчел 0,14 промила.  Той е изпробван с техническо средство и за употреба на наркотични вещества, като пробата е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква „б“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: