Спешно! Свлачището в новото депо за отпадъци трябва незабавно да се укрепи!

23.07.2018 15:18

Със съдействието на плевенския народен представител от ПП ГЕРБ Пламен Тачев, кметът Георг Спартански е провел важна среща с министъра на околната среда и водите Нено Димов. Това информира градоначалникът на редовното оперативно заседание в община Плевен.

Пред еко-министъра Спартански е поставил въпроса за необходимостта от аварийно укрепване на свлачището в новото депо за битови отпадъци. Димов се е ангажирал с поставяне на въпроса на предстоящето заседание на специализираната комисия и с положително становище за незабавното финансиране на укрепителните действия.
Припомняме, че на 6 ноември о2015-та година фициално бе открита новоизградената Регионална система за управление на отпадъците в регион Плевен. Проектът „Изграждане на Регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен (за общините Плевен, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Гулянци, Пордим и Искър)” бе финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, Приоритетна ос 2 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци”.

снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: