Кампанията „Ваканция без грижи” ще се проведе в Пордим и село Брест

23.07.2018 8:09

За трета поредна година в област Плевен ще се проведе спортната кампания „Ваканция без грижи“ под патронажа на народния представител Владислав Николов, организирана от Националното сдружение на сираците в България. Това научихме от Слави Михайлов, председател на Сдружението.

На 1 август 2018г. на централния площад в град Пордим със съдействието на общината ще се проведат спортни игри, като народна топка, скачане с чували, стрелба с водни пистолети и други за малчуганите от Пордим и общината. На 2 август от 10.00 часа на центъра на село Брест, община Гулянци със съдействието на кмета на селото Цецо Луканов ще се проведат същите състезания.

Всички участници ще бъдат поздравени от патрона на инициативата народния представител Владислав Николов. Тази година и победители, и победени ще получат много награди благодарение на спонсорите на кампанията, добави Слави Михайлов.

Събитието се организира с подкрепата на община Варна, община Пордим, Кметство село Брест, Д-р Ангел Енчев, национална дистрибуторска компания „Мистрал“, бензиностанции „OMV“, „Албена“ АД, „Nivea“, „Rubella“, „Long Chips“, „Dr. Gerard“, „Виктория груп“ и сдружение „Маринела“ и частни лица, които не желаят да бъдат споменавани.

„Благодарим от сърце на всички, които за поредна година ни повярваха и подкрепиха да осъществим спортната инициатива. Във всеки град ще се провеждат турнири в различни направления спорт!”, казва Слави Михайлов.

На 10 август във Варна с подкрепата на дирекция „Спорт“ на Общината ще се проведе среща по футбол и много други спортове през целия ден на спортните игрища в морската градина. За награди ще бъдат раздавани и билети за предстоящия концерт на МТВ в морската столица на 12 август 2018г.

„Тази година спортните дисциплини са повече за да обхванем различни възрасти и повече деца. Целта на кампанията е да се предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на децата чрез спорт и да бъдат по често на спортните площадки през лятната ваканция. Създаването на нови приятелства между деца от социални центрове и деца от семейна среда чрез спортната проява са част от целите на кампанията:, казва още Михайлов.

Снимки:НССБ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: