Днес е последният изпит за бакалавърските специалности на МУ-Плевен

23.07.2018 7:43

Днес е третият последен кандидат-студентски изпит от редовната сесия на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – тестът по биология за бакалавърските специалности. Той ще се проведе от 9.00 до 11.00 ч в Учебния корпус на висшето училище.

След приключване на приема на кандидат-студентски документи за бакалавърските специалности общият брой на кандидатите е 440, от които на теста ще се явят 197 зрелостници, информират от Пресцентъра на вуза. Няколко са възможностите на кандидатите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от редовната сесия, с оценка от предварителната сесия; със зрелостен изпит по биология; с друга матура по избор, а от тази година – и с оценка от изнесените изпити.

Бакалавърските програми на Медицински университет– Плевен са 10 в 3 професионални направления – здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Обявените места за специалност «Социални дейности» са за обучение срещу заплащане, като кандидатстването се осъществява при условията за бакалавърските специалности. С Решение на Министенски съвет № 341/21.05.2018 г. е утвърден броят на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища за учебната 2018 – 2019 година. В МУ-Плевен са увеличени местата за прием на студенти по държавна поръчка за бакалавърските специалности «Медицинска сестра» (70), «Помощник-фармацевт» (21), «Медицинска рехабилитация и ерготерапия» (40) и «Медицинска козметика» (15).

Днес приключва записването на новоприетите студенти-първокурсници на първо класиране в магистърските специалности на МУ-Плевен – „Медицина“ и „Фармация“. Вече са запълнени повече от половината места по държавна поръчка и за двете специалности. Също днес, в края на деня ще излезе и второ класиране на кандидатите за тези специалности. На първо класиране за „Медицина“ и „Фармация“ 7 са кандидатите с максимален състезателен бал (36), от които 2 момчета и 5 момичета, изкарали пълни шестици на конкурсните изпити по биология и химия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: