Филмови продукции на Община Плевен продължават участие на международни фестивали

20.07.2018 12:22

По предложение и със съдействието на екипа на Тур Филм Фест България двете филмови продукции на Община Плевен – „Плевен: Краят на войната, Началото на Европа” и „Маратон на приятелството” ще участват в състезателната програма на няколко международни фестивала, част от престижната група на CIFFT – Комитет на Туристическите Филмови Фестивали. Лентите ще бъдат представени на:  Following  the  Equator – International Tourism Film Festival, Малдиви; Zagreb Tourfilm Festival, Хърватия; Amorgos–Tourism Film Festival, Гърция; Bitff – Baku International Tourism Film Festival, Азербайджан, информират от Пресцентъра на Общината.

Филмът „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа”, който е съвместен проект на Община Плевен и „Файв Стар Медиа Груп”, спечели наградата в категория „История и култура”, подкатегория „Документален филм” в ХІV Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа”`2018 – Велико Търново. Лентата е посветена на драматичните битки за  Плевен по време на Руско-турската  война /1877-1878 г./ и е създадена по повод 140-годишнината от Освобождението на града ни.

Режисьор и сценарист на лентата е Степан Поляков /„A Sudden Halt”, „Once Upon a Time… There Were Three Kingdoms”/, главен оператор Момчил Александров /„Yoga Warrior”, The Kingdom of the Light”/, композитор е Валери Пастармаджиев, известен с участието си в групите Faces и Swing Regime, режисьор по монтажа е Цветелина Василева, изпълнителен продуцент – Вивиан Бояджиева.

През 2016 г. Файв Стар Медиа, отново в партньорство с Община Плевен, създаде презентационния филм за историята на града „Вълни по равнината”, част от другата поредица на продуцентската компания в БНТ – „Световните градове на България”. Лентата спечели огромен зрителски интерес. Съгласно статистика на БНТ тя е фаворит в излъчванията на поредицата „Световните градове на България” през 2017-а год.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: