Град Левски празнува /фотогалерия/

18.07.2018 14:54

Левски празнува днес 181 години от рождението на Апостола на свободата и 73 години от обявяването си за град. Президентът на Р България Румен Радев изпати поздравителен адрес по повод 181 години от рождението на Васил Левски и празник на град Левски  до кмета на общината Любка Александрова и неговите  жители.

„Гордост и чест е да живеете в единствения град в България носещ името на мечтателя за чиста и свята република. Заветът му с дружни усилия и с дела, а не с думи, да осъществим този блян е  актуален и днес…”, казва в поздравителния си адрес Румен Радев и приветства усилията на общинското ръководство за подобряване на инфраструктурата  и популяризирането на региона като комуникативен, транспортен възел и място за инвестиции на общината.

На тържествена церемония  председателят на Об С – Левски Дочко Дочев и кметът на Община Левски Любка Александрова издигнаха знамената на Р България и на град Левски.

Любка Александрова откри празника и поздрави всички, гости, жители и приятели на град Левски.

„Благословени сме левчалии и градът ни да носи името Левски вече 120 години, благословени и задължени да го носим с чест … Гордеем се и със 73-те  години на града ни и достойните дела на нашите предци…”.  Кметът на общината изрази своята  признателност и уважение и към всички, днешните жители и здравите корени, от които черпим сили, за да се преборим с трудностите на ежедневието, за да го има град Левски.  Заедно да го развиваме като съвременен български град.

Въпреки обезлюдяването на районите северно от Балкана заради липсата на адекватна регионална политика и  невиждана градушка , левчалии  издържаха тежката проверка със силата на своя труд и упоритост, каза още г-жа Александрова с гордост, че е родена и живее с хора, които умеят да се борят с трудностите. Не е забавен нито един проект, разработени са и нови в сферата на образованието, здравеопазването, инфраструктура, земеделие, култура и спорт, заяви кметът на общината .

Чест и привилегия, но и голяма отговорност е градът  ни да носи името Левски, заяви в приветствието си председателят на ОбС – Левски Дочко Дочев. Да пазим заветите повече от всички и развиваме демократичните ценности, да се постараем повече и с реални политики да направим мястото в което живеем привлекателно за инвеситори с общи усилия за добро бъдеще, пожела председателят на Об С-Левски.

Молебен за здраве и благоденствие на град  и община Левски отслужи отец Руслан, духовен надзорник на Великотърновска епархия.

Децата от детските градини „Слънце” и „Локомотив” отправиха музикален поздрав към домакина на празника Любка Александрова и жителите на града с пожелание детския смях и щастливите детски усмивки да греят в нашия град и нашата община.

Жителите на града и гостите на празника изразиха своята почит и признателност към живота и делото на Васил Левски с гражданска шествие и поднасяне на цветя и венци пред паметника на Апостола на българската Свобода.

Сред официалните гости бяха народните представители Васил Антонов, Стефан Бурджев и Велислава Кръстева, кметът на община Павликени –инж. Емануил Монолов и експерт „Култура” при общината Ганчо Александров, кметът на община Бяла Черква –Албена Тодорова, кметът на с.Върбовка Антон Антонов и др.

За празника на град Левски кметът на общината и жителите на град Левски получиха поздравителни адреси освен от президента на Р България Румен Радев, но и от народни представители, кметове на населени места в страната, НСОРБ, от РП град Левски, СБУ, АДО „Дунав” и други.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: