Фотоизложба с благородна кауза в Левски

17.07.2018 12:22

Фотоизложба „Град Левски и неговите хора” с участието на фотографите  Лили Василева, Явор Паунов, Ани Милчева  и Веселин Плачков беше открита официално снощи от Петя Чолакова, гл.експерт „Образование, култура и спорт”.

Експозицията от над 200 фото творби, запечатали интересни, уникални, красиви мигове от град Левски и живота на неговите хора се намира във  фоайето на първи и втори етаж на НЧ „Георги Парцалев 1901“ гр.Левски.

Студентката по право, 21-годишната Анелия Милчева представя за първи път своите фото творби. Тя участва с около70 кадъра от град Левски, направени с любов и страст. Лили Василева е по професия  детска учителка. Фотографията й е хоби, което я е научило да вижда красивите неща дори където е мрачно. Участва с около 100 фото творби и твърди, че красивото е на един поглед разстояние- трябва само искаме да го видим.

Веселин Плачков, известен с артистичните си и режисьорски изяви в областта на културата, адвокат, участва с 11 фотоса. С обектива е дълги години, защото това му е в душата, показва го и експозицията от фотоси. Не може без фотоапарата  и паралелно с юридическата си дейност открива и запечатва незабравими мигове.

В изложбата са представени и фотографии на Явор Паунов, за който Лили Василева призна, че е първият й учител.

Кметът на общината Любка Александрова поздрави авторите, които с творбите си пишат историята на селището за поколенията.

Авторите посветиха изложбата си на благородна кауза – в помощ на Хриси за лечението и в чужбина. Средствата от закупените фото творби ще и бъдат дарени.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: