БСП – Плевен: Управляващите от ГЕРБ са имунизирани срещу проблемите на българския народ

17.07.2018 15:35

Темите, поставени по време на председателството ни на Съвета на ЕС, не бяха българските теми и в голяма степен те защитаваха небългарски интереси, а всичко това бе поднесено като пиар на Правителството в една луксозна опаковка. Това каза на пресконференция днес депутатът от БСП Васил Антонов. По думите му, това е потвърждение за съществуването на две Българии – една на жълтите павета и управляващите и друга – на българския народ. По време на това председателство никой не чу да се говори за България, а още по-малко за Северна България, за автомагистрала „Хемус“ или конкретни инфраструктурни проекти, заяви Антонов.

Народният представител коментира и темата за евтаназирането на животни в Ямболско и Бургаско. „Отново всичко бе насочено към това какво ще каже Европа, като отново стана видно, че не само случващото се в българското животновъдство, но в Министерството на земеделието и храните, е твърде стихийно, неорганизирано и повтарящо се със своите проблеми. То извади на преден план липсата на контрол в сектора и липсата на достатъчно средства за хората“, обобщи Антонов, като допълни, че управляващите от ГЕРБ са имунизирани срещу проблемите на българския народ.

Трагедията в Странджа е показателна за това, че Правителството не може да се справи с проблемите в която и да е сфера, коментира пред медиите депутатът Чавдар Велинов. По думите му, обаче, по-важното е, че не са предприети необходимите мерки, а това показва слабост, непознаване на проблемите и нежелание за тяхното решаване. В резултат на всичко това следва обезлюдяване на района, липса на неговото управление и поставянето под съмнение какво ще се случва там, коментира Велинов, отбелязвайки, че управлението на ГЕРБ се свежда до евтаназия и изпълнение на поръченията на Европейския съюз. ГЕРБ няма визия и единствената алтернатива е Българската социалистическа партия, каза още народният представител.

България, която претендира, че е гарант за външната граница на Европейския съюз, за пореден път доказа, че няма потенциал да опази дори собствената си граница, каза общинският лидер на БСП – Плевен Свилен Атанасов, като припомни версията, че заразата е била пренесена от обувките на мигрант. По думите му, управлението на ГЕРБ е направило така, че Северна България да се превърне в бяло петно на картата. Колко национално значими проекти, свързани със Северна България, бяха реализирани по време на това управление, попита риторично Атанасов. По думите му, политиката на ГЕРБ е довела до това към България да няма никакъв инвестиционен интерес. А липсата на интерес е факт, защото националното ни правителство не създаде предпоставки за инвестиции, заяви общинският председател на БСП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: