Георг Спартански удостои ФТК „Българско хоро“ с Почетния знак на кмета на Община Плевен

16.07.2018 15:00

Георг Спартански удостои Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ – Плевен с Почетния знак на кмета на Община Плевен. Високото отличие бе връчено на ръководителите на клуба Олга и Минко Мустакови на днешния брифинг на ръководството на Общината. Почетният знак се връчва по повод 10-годишния юбилей на ФТК „Българско хоро“, който бе отбелязан с празничен концерт на 7 юли.

Едва ли има нужда да представям семейство Мустакови – вероятно няма плевенчанин, който да не ги знае и който да не е гледал и аплодирал техните възпитаници, обърна се към ръководния състав на Община Плевен Георг Спартански. Той благодари на ръководителите на ФТК „Българско хоро“ затова, което правят. „Сигурен съм, че ще продължат да го правят още дълги години, което им пожелавам от сърце. Защото те го могат и са го доказали през годините“, посочи Спартански. Градоначалникът отбеляза, че ръководството на Общината ще има предвид ФТК „Българско хоро“, когато към местната управа бъде отправена покана за участие в международен фестивал. Северняшкият ансамбъл си е Северняшки ансамбъл, но освен него имаме какво още да покажем на Европа и света, допълни кметът.

С удоволствие приемаме този подарък, който е признание за нашия дългогодишен труд, каза Минко Мустаков, като благодари на кмета за високото отличие. Той посочи, че последната година е била особено натоварена за възпитаниците на клуба, които взеха участие в редица национални и международни фестивали. Там винаги защитаваме името на клуба, но и на град Плевен, което за нас е чест, подчерта Мустаков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: