Вицепремиерът Каракачанов уважи двудневния турнир по конен спорт за „Купа Студенец“ край Садовец – снимки и награди

16.07.2018 8:53

Много настроение и оспорвана спортна надпревара белязаха втория ден от двудневния турнир по конен спорт за „Купа Студенец“. Пред пълните трибуни на модерната конна база край село Садовец, начало на състезанието по прескачане на препятствия даде вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той поздрави участниците в надпреварата и домакините на събитието – Дилчеви ООД и Клуб по конен спорт „Студенец“ в лицето на народният представител от 15 Плевенски МИР Стефан Бурджев. Сред гостите, уважили турнира, бяха и народните представители от региона Пламен Тачев и д-р Калин Поповски.


В осповната надпревара, след прецизна езда и майсторски прескок на 145-сантиметровите препятствия, голямата награда – „Купа Студенец“ заслужено спечели най- младият състезател в българския национален отбор по конен спорт – Венцислав Изов с кон Езоп от клуб МСВ Опицвет. За второто и третото място се пребориха представителят на КСК Студенец Антон Дациниски с кон Карас и Светлин Иванов с кон Диамант от клуб Марек. Първата петица допълниха чудесните коне на КСК Студенец от село Садовец – Джесика и Бамби, под умелата езда на Дацински.
Припомняме, че състезанието е с един от най-големите наградни фондове за страната, като в него участваха най-добрите ездачи и коне на България. То се реализира със съдействието на Българска Федерация по Конен Спорт. Официални спонсори на турнира са: „БМВ М Кар Плевен“, Фирма за торове „ЛЕБОЗОЛ“, „ЗЪРНЕНИ ХРАНИ ДМ“ Ивалин Цолов, винарска изба Братя Минкови.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: