Благотворителен концерт в подкрепа на Хриси ще се състои тази вечер в Плевен

16.07.2018 7:52

И в Плевен ще се състои благотворителен концерт в подкрепа набиране средства за лечението в чужбина на христина Йорданова от с. Козар Белене.

Той е днес, 16 юли от 19 часа в зала „Катя Попова” и специален гост ще е изпълнителката на народни песни Гуна Иванова. Ще участват и финалистката в „Гласът на България“ Емилия Валенти, Танцов клуб „Чародейка”, ДФС „искрица” към НЧ ”извор” – с. Опанец, Марина Бадева, демонстрация ще направят и състезателите на Спортен клуб по шотокан карате – до „Спартак 14”.

Входът е свободен!

Ще припомним, че младата жена има нужда от средства за лечение в чужбина. Когато е едва на 19 години претърпява автомобилна катастрофа, която преобръща живота й завинаги. Вследствие на инцидента получава тежки травми като счупвания на гръбначен стълб, дясно бедро и шест ребра. Оперирана е многократно. Счупването на гръбнака я парализира от кръста надолу и загубва възможността да се движа самостоятелно, от тогава се придвижва с инвалидна количка. Хриси е преживяла общо шест гръбначни операции, като първата е била неуспешна и всяка следваща корекция е направена с цел стабилизиране на гръбнака в областта на травмата. Въпреки опитите младата жена остава с тежко гръбначно изкривяване и това й причинява ежедневни болки на гърба и кръста.

Хриси е провела медицински преглед при проф. Зафер Оркун Токташ, неврохирург от болница „Медикъл Парк” в гр. Истанбул. Становището на специалиста е, че с оперативна намеса изкривяването, което има, може да бъде напълно коригирано. Това се случва с поставяне на метални импланти в гръбнака, като по време на операцията ще  бъде направено и трансплантиране на нерви. Ползите от операцията ще бъдат постепенно изчезване на непрестанните болки и възстановяване на чувствителността в долните крайници до голяма степен.
Операцията ще бъде извършена в болница „Медикъл Парк” в гр. Истанбул. За да се случи това са нужни средства в размер на 60 000 лв., с които Хриси не разполагам. Сумата включва разходите по операцията – реконструкция на гръбначен стълб и трансплантиране на нерви, както и разходите по транспорт и други разходи по време на болничния престой и по лечението ми.

Ако искате да й помогнете, можете да дарите:

Банкова сметка – Банка ОББ

BIC : UBBSBGSF

IBAN : BG31UBBS80021088675417

Титуляр – Христина Йорданова

=============================
PayPal:
https://www.paypal.me/HristinaYordanova

Може да споделите и Фейсбук страницата на Хриси – https://www.facebook.com/hriska7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: