През лятото зачестяват случаите на нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в Плевен

15.07.2018 13:20

През летния сезон значително се увеличават строителните дейности, извършвани от физически и юридически лица. Същевременно през този период зачестяват случаите на нерегламентирано изхвърляне на строителни, промишлени и едрогабаритни отпадъци извън съдовете за смет и в междублоковите пространства, казва Иво Георгиев, управител на Еф Си Си България ЕООД – филиал Плевен.

Почистването и извозването на такива нерегламентирани сметища се извършва след изпращане на фадрома и самосвал. Изхвърлянето на строителни отпадъци от нарушители на чистотата в контейнерите води до тяхното повреждане и унищожаване. Съдовете за смет са предназначени единствено за изхвърляне на битови отпадъци, подчертава Георгиев. И добавя, че същевременно когато строителни отпадъци попаднат в корпуса на сметосъбиращите камиони, това е предпоставка за сериозни повреди и аварии на почистващата техника. Паркирането на автомобили пред съдовете за битови отпадъци прави трудно и дори невъзможно тяхното извозване на някои места.

За извозване на строителни, промишлени и едрогабаритни отпадъци гражданите и фирмите могат да поръчат специален контейнер. За въпроси, свързани със сметосъбирането, гражданите на Плевен могат да се обаждат на тел. 064 802890.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: