Финалист в „Гласът на България“ се включва в благотворителния концерт за Хриси в Плевен

13.07.2018 11:54

Певицата Емилия Валенти също се включва в благотворителния концерт в подкрепа на Христина Йорданова на 16 юли от 19 ч. в зала „Катя Попова“ в Плевен. Емилия Валенти е лауреат на редица международни и национални конкурси и фестивали и носител на престижни награди като Гранд При от международния фестивал за млади изпълнители „Песни на света” в Кишинев – Молдова 2007 г.; награди от Международния конкурс „Золотая роза” в Тбилиси – Грузия 2004 г.; Международния конкурс за млади изпълнители „Славянски базар” – Витебск, Беларус 2005 г.; награди от наши конкурси и фестивали.

Гастролирала е на сцените на Беларус, Грузия, Украйна, Гърция, Румъния, Казахстан и във военните ни мисии в Босна, Косово и Ирак, за което е наградена лично от министъра на отбраната през 2006 г. с „Дамски кръст втора степен – за вярност под знамената”.

През 2008 г. и 2013 г. Емилия Валенти журира на фестивала „Славянски базар” по покана на организаторите. Носител на приза на акредитираните журналисти „най-гласовита славянка“ от фестивала ‘СЛАВЯНСКИ БАЗАР“-Беларус. Емилия Валенти е полуфиналист от „Евровизия“ 2009 г. , финалист от „Евровизия“ 2011 г. , финалист в телевизионния формат „Гласът на България“-2013 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: