Военни аташета от 10 държави посетиха гарнизон Плевен (снимки)

13.07.2018 14:00

Протоколна визита на 14 военни аташета от 10 дъpжави – КНДР, Съpбия, Унгаpия, Швеция, Гъpция, Австрия, САЩ, Полша, Великобритания, Украйна, акредитирани у нас, бяха на посещение днес в Единен център за начална подготовка – гр. Плевен. Визитата е в съответствие с „Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България през 2018г.”


Военните аташета бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Командирът на Единен център за начална подготовка – гр. Плевен полковник Николай Бешев изнесе пред присъстващите брифинг с презентация, на който запозна аташетата с мисията и задачите, които изпълнява Единия център за начална подготовка.
Основните моменти на брифинга бяха:
1. Кратка историческа справка за региона и ЕЦНП.
2. Структура, дислокация, задачи и подчиненост на ЕЦНП.
3. Подготовка и участие в операции по поддържане на международния мир и сигурност.
Бяха обявени и задачите на ЕЦНП които са формулирани и подчинени в интерес на изпълнението на трите мисии на Сухопътните войски:
– отбранителна;
– принос към националната сигурност в мирно време;
– подкрепа на международния мир и сигурност.


Делегацията посети и района на военното формирование, където им бе представена техниката и въоръжението, с което разполагат военнослужещите в Плевен.
Беше направена демонстрация на способности – охрана на ВИП-личност и посещение на занятие по Строева подготовка с обучаеми в Първи модул – Начална военна подготовка.
Акредитираните аташета посетиха и музея на Единия център за начална подготовка където бяха запознати с историята на създаването на формированието. Показани бяха оръжейни експонати от 19 век и Първата световна война. Голям интерес предизвикаха показаните военни униформи от 19 век до наши дни.
На изпращане, командирът на Единен център за начална подготовка подари на всеки един плакет с емблемата на военното формирование.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: